سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سلسه مراتب دادگاه تجدیدنظر و وظایف آن

 

امکان تجدیدنظرخواهی فقط در مواردی که قانونگذار در قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی و قانون آیین دادرسی کیفری و سایر قوانین مربوطه فراهم کرده است وجود دارد. پس از صحبت در مورد چیستی دادگاه تجدیدنظر، در این قسمت قصد داریم در مورد ساختار دادگاه تجدیدنظر صحبت کنیم و تشکیلات و ساختار این دادگاه را از منظر قانون بررسی کنیم. همه نهادهای قضایی و غیر قضایی برای برقراری نظم و پیشبرد اهدافی که برای آن شکل گرفته اند، به سلسله مراتب و ساختار منحصر به فرد خود نیاز دارند. دادگاه تجدیدنظر نیز از این قاعده مستثنی نبوده و برای پیشبرد هر چه بهتر اهداف خود دارای ساختار و سلسله مراتب خاصی است که به شرح زیر است:

بر اساس ماده 20 قانون تشکیلات دادگاه های عمومی و انقلاب، محل تشکیل دادگاه های تجدیدنظر در مرکز هر استان و به تعداد لازم می باشد.

دادگاه استیناف مرکب از یک رئیس و دو عضو مستشاری است که جلسات رسیدگی آنها با حضور دو عضو رسمیت می یابد.

رئیس دادگاه تجدیدنظر نیز می تواند رئیس شعبه اول دادگاه عمومی باشد.

دادگاه تجدیدنظر دارای شعب و دفاتری است که مدیر دفتر امور مربوط به خود از قبیل تعیین وقت، بایگانی و مکاتبات را بر عهده دارد و در شعب، احکام تجدیدنظر به عهده قضات است. . در واقع شعبه ها جزء اصلی دادگاه های تجدیدنظر هستند.

وظایف دادگاه تجدید نظر چیست؟

توضیح دادیم و گفتیم که این دادگاه ها در مرکز هر استان با هدف رسیدگی به آرای قابل تجدیدنظر در امور حقوقی و کیفری صادره از دادگاه اول تشکیل شده است. ما همچنین متذکر شدیم که ساختار دادگاه متشکل از یک رئیس و دو مشاور است که در آن جلسات با حضور دو عضو رسمیت می‌یابد و در آن سعی می‌شود اعتراضات تجدیدنظر را لغو یا تأیید کند. پس از صحبت در مورد دادگاه تجدیدنظر و ساختار آن، در این قسمت قصد داریم بیان کنیم که دادگاه تجدیدنظر چه وظایفی دارد.

برای اینکه بتوانیم بگوییم وظایف دادگاه تجدیدنظر چیست باید به قانون تشکیلات دادگاههای عمومی و انقلاب مراجعه کرد و با بررسی مواد آن به وظایف دادگاه تجدیدنظر پی برد. بر اساس قانون تشکیلات دادگاههای عمومی و انقلاب و به شرح ذیل قسمتهای قبل وظایف دادگاه تجدیدنظر عبارتند از:

تشکیل جلسه در شعب دادگاه تجدیدنظر جهت رسیدگی به اعتراض با حضور حداقل دو نفر از اعضا.

رسیدگی به رأی تجدیدنظرخواهی اعم از وصول یا عدم وصول اعتراض.

تایید رای در صورت عدم اعتراض.

نقض رأی اعتراضی، رسیدگی ماهوی و صدور رأی جدید در صورت اعتراض رسیدگی خواهد شد.

 

گروه وکلاى حامیان عدالت با مدیریت کامران میرزایی در سال 1385 و با هدف ارائه خدمات حقوقی به هموطنان گرامی تاسیس شده است.

خدمات ما در زمینه مشاوره ی حقوقی در دعاوی حقوقی، کیفری، مالی، ملکی، خانواده، قبول وکالت در مراجع قضایی، اداری و کمیسیون های مختلف و انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل میباشد.

همچنین قبول انجام امور وکالتی از طرف افراد مختلف در مراجع داخلی و ایرانیان در مراجع بین المللی، دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی، مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه از دیگر خدمات این مجموعه میباشد.